Térfigyelő buktatta le a 16 éves táskatolvajt

Térfigyelő buktatta le a 16 éves táskatolvajt
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a fiatalkorú lánnyal szemben, aki úgy gondolta, jó ötlet táskát lopni a jobb egyből.

A nyomozás adatai szerint egy nő tett bejelentést 2016. március 12-én 18 óra körül a rendőrségre arról, hogy Debrecenben, a Torockó utcában leparkolt lezáratlan gépkocsijának jobb első üléséről a táskáját az abban található kozmetikai termékekkel, élelmiszerekkel, személyes iratokkal és készpénzzel együtt ismeretlen személy eltulajdonította. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek és a beszerzett térfigyelő kamera felvételei alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves lányt. A járőrök a fiatalkorút otthonában elfogták és a városi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A debreceni lakosnál végzett házkutatás során a rendőrök az eltulajdonított termékek egy részét és a táskát megtalálták, lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták. A fiatal lány a sértett személyes iratait egy kályhában elégette.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen lopás vétség és okirattal visszaélés vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészség részére megküldte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –