Térfélcsere a Margit hídon

Változik a forgalmi rend hétvégén a Margit hídon, miután áthelyezik a villamossíneket az átkelő északi térfelére – közölte a kivitelező MH 2009 Konzorcium pénteken.

A munkálatok miatt a villamosok nem közlekednek az érintett részen, helyettük pótlóbuszok szállítják az utasokat. A gyalogosok hétvégén még a déli járdán tudnak átmenni, hétfőtől viszont a szemközti oldalon mehetnek.

Félidejéhez közelít a Margit híd felújítása, így a villamos- és buszforgalmat átterelik az északi oldalra. Emiatt péntek este 8 órától a vasárnap esti üzemzárásig buszok járnak a villamosok helyett egy szakaszon. A vágányzár ideje alatt az északon megépített villamossíneket összeillesztik a Margit és a Szent István körúton futó sínekkel. Ezt követően, hétfőtől már az északi oldalon közlekedik a 4-es és 6-os villamos. A térfélcsere a gyalogosokat és a kerékpárosokat is érinti, ők hétfőtől az északi járdát használhatják. A Margitszigeti aluljárót lezárják, a szigetet ezentúl közvetlenül a járdáról lehet megközelíteni.

A vágányzár ideje alatt változik a tömegközlekedés: péntek este és vasárnap este az Oktogon és a Moszkva tér között pótlóbuszok szállítják az utasokat, szombaton és vasárnap napközben pedig a Jászai Mari tér és a Moszkva tér között járnak buszok. Utóbbira azért van lehetőség, mert a BKV a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület javaslatára úgynevezett kúszóvágányokat épít a sínekre. Így azok a híd lábánál tudnak visszafordulni, közvetlen kapcsolatot biztosítva a Nyugati pályaudvar és a 2-es villamos között.

A híd rekonstrukciója során eddig a Duna feletti hídrészen 330 darab, egyenként 5,5 tonna tömegű, nagyjából 6 méter hosszú panelt emeltek be. A két hídfőnél, a régi sínekhez csatlakozásnál újabb 110-110 darab szükséges – közölte az MH 2009 Konzorcium.

– Független Hírügynökség –