Teret kapnak a fiatalok

Tűzszínház a Generációk utcájában
Tűzszínház a Generációk utcájában - © Fotó: Matey István
Debrecen – Kulturális programokkal népesítik be a belváros megújult részeit.

Fültágítós festett nagyi figyel egy kétméteres farost lapról a Hal közben, egy másik pedig így faggatja az arra járót: „téged a divat határoz meg?” – a térinstallációk felállításával szombaton kezdődött a Generációk utcája – utcaművészeti programsorozat.

– Az események segítségével szeretnénk benépesíteni a belváros rehabilitációs projektjének köszönhetően megújult tereket – kezdte tájékoztatóját Kunkli Anna, a Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft. programkoordinátora. Ennek a városrésznek egy sajátos arculata van, több galéria nyitotta meg a kapuit, nyaranta utcazene szól, az itt élők a mostani programok által is minőségi és értékközpontú szabadidős szokásokkal találkozhatnak – mondta.

Az idelátogatók slampoetry esteken, kézműves foglalkozásokon, koncerteken, divatbemutatón, utcaszínházi előadásokon szórakozhatnak augusztus végéig minden szombaton.

A nyitónapon öt órától az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház attrakciója, majd zsonglőriskola, Kata and The Magic Kiwis-koncert és tűzszínház várta az érdeklődőket. A kulturális programok hátterét azok a térinstallációk adták, amelyeket a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 13. évfolyamos grafikus diákjai készítettek egy kéthetes alkotótáborban az Ifjúsági Házban a generációk együttélése témára.

HBN-HABE