Tennis Classics – Wimbledoni reváns Taróczyval 30 év után

Budapest, 2015. szeptember 30., szerda (MTI) – Három évtized után újrajátssza az 1985-ös wimbledoni férfi páros döntőt a Taróczy Balázs, Heinz Günthardt és a Pat Cash, John Fitzgerald páros a november 24-én sorra kerülő budapesti Tennis Classicson.

“Régóta dédelgettem ezt az álmot, de valahogy soha nem álltak úgy a csillagok, hogy mind a négyen egyszerre ráérjünk” – idézte a szervezők tájékoztatása Taróczy Balázst, a bemutató torna szülőatyját. “Talán nem is véletlen, hogy pont most, mikor egy csodás kerek számot ünnepelhetünk, állt össze végre az egész.”

A 61 éves főszervező a 6:4, 6:3, 4:6, 6:3-ra megnyert londoni finálé kapcsán felidézte:

“Az egész olyan volt, mint egy mesében. Ahol minden magától értetődő, hiszen nem te írod a történetet, te a részese vagy… Nekünk minden bejött, Cash-éknek esélyük sem volt. Wimbledon bajnoka lettem.”

Az ausztrál Cash és Fitzgerald hiába várták, hogy revánsot vehessenek a vereségért, pályafutásuk során már nem találkoztak többé a magyar, svájci kettőssel.

Az idei Tennis Classics a nemzetközi szinten nagy sikert aratott IPTL (International Premier Tennis League) mintájára jelenlegi és egykori női és férfi éljátékosok részvételével öt tétmérkőzéssel (férfi egyes, női egyes, férfi páros, legenda egyes, vegyes páros) örvendezteti meg a Papp László Budapest Sportaréna közönségét. A két csapatot a 2014-es US Open-bajnok horvát Marin Cilic és az idei wimbledoni elődöntős francia Richard Gasquet vezeti. Hozzájuk csatlakozik a tavalyi wimbledoni női páros döntőjéig menetelő Babos Tímea és Kristina Mladenovic, valamint a férfi éljátékosok edzői, a “legenda egyes” mérkőzés résztvevői, a kétszeres Roland Garros-győztes spanyol Sergi Bruguera és a wimbledoni bajnok horvát Goran Ivanisevic.

– MTI –

Címkék: ,