Temérdek üzleti elképzelés van a fiatalokban

Akt.:
Startup ötletverseny, eredményhirdetés és díjátadó a Debreceni Egyetem Vállalkozói Klubjában
Startup ötletverseny, eredményhirdetés és díjátadó a Debreceni Egyetem Vállalkozói Klubjában - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A győztes a Napló TOP 100 klubjában is bemutathatja innovatív ötletét.

A két éve alakult, ám ebben a tanévben alapvetően új tematikával rukkolt elő a Debreceni Egyetem Vállalkozói Klubja – összejöveteleiken a tagjaik az általuk megvalósíthatónak tartott ötleteiket mutatták be, mégpedig úgy, hogy azokat a zsűri sorrendbe állította. A hat forduló egy-egy győztese az agrártudományi központban lévő Kazánházban szakértő zsűri előtt mutatta be saját ötletét kedden este. A győztes Sári György Scentimeter elnevezésű vállalkozási gondolata. A fiatalember és két társa parfüm helyett illatozó gombokat ajánl. Győzelmével jogot szerzet arra, hogy ötletét, annak megvalósíthatóságát bemutassa a Napló TOP 100 Klubja legközelebbi összejövetelén, ahol Hajdú-Bihar legjelentősebb cégvezetői előtt beszélhet a gombokba rejtett illatok előnyeiről. Második helyen Kesjár Szilvia végzett. Ő társasjátékkörök szervezését és működtetését vállalná. Találmányára Szilvia megkapta a közönségdíjat is. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Rácz Gréta léphetett fel a növénytermelő és haltenyésztő szerkezetével, a Green dropsszal.

HBN


A döntő résztvevői és üzleti találmányai

Balogh László: Get Ready

A mobilalkalmazással egy adott szórakozóhelyről meg lehet tudni a következőket: a foglalt asztalok száma, italakciók, az aktuálisan futó program, mikor kezdődött és mikor ér véget az esemény, ismerősök közül ki van a szórakozóhelyen. Ezek az információk megkönnyítik a fiatalok szórakozóhely választását. Először Budapest, majd Debrecen szórakozóhelyeit kapcsolná a rendszerbe, amelynek használatához egy aktív e-mail cím és az életkor megadása szükséges.

Nagy Attila: Beekeeping park

Az aktív méhészpark létrehozása segítené kihasználni Magyarország kiváló méztermelői adottságait, jó szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget nyújtana egyéneknek és csoportoknak is, valamint segítene a jövő méhészgenerációjának kinevelésében. A fő célcsoport a gyermekek, akiknek figyelmét érdekes és figyelemfelkeltő játékokkal irányítaná a méhészet felé. A gyakorló méhészek pedig innovációs újításokkal és publikációkkal ismerkedhetnének ott. Saját méze lenne a parknak, sőt az érdeklődők helyben, a profi szakember útmutatása alapján mézet termelhetnek, azt haza is vihetik.

Rácz Gréta: Green Drops

A környezettudatos gondolkodás és élet, valamint az ellenőrzött forrásból származó egészséges élelmiszerek termelése áll a középpontban a több alternatív termelési lehetőséget ötvöző Zöld Csepp feltalálójának. A mindössze egy négyzetmétert elfoglaló, akár erkélyen is működtethető szerkezet alkalmas a család számára kellő zöldségek termelésére, halak tenyésztésére, sőt, kaviár előállítására is. A párolgási kondenzvízből ivóvizet nyerhetünk, a növények termelte oxigén pedig hozzájárul a lakások jó levegőjéhez.

Pongrátz Ádám: Okosépület

Debrecenben, talán a repülőtér mellett kétezer négyzetméteren éttermet, hotelt és edzőtermet létesítene a fiatalember tele okoseszközökkel. Közéjük tartozik a kommunikációs fal, amely az elé álló idegen nyelvűek beszédét közvetíti a másik számára érthető formában írásban és rajzban. Az étterem okosasztalán felszolgáló nélkül lehet rendelni. A szobák okos üvegablakai fényre sötétednek, sötétben átengedik a külső fényeket. Az energiatakarékos hűtőszekrény külső ajtaja mozgóképek megosztására is alkalmas.

Kesjár Szilvia: ÉBEN társasjáték

Vissza a gyermekkorba! – hirdeti az üzleti terv készítője, aki egy merőben új, minőségi szórakozási formát, a rég elfeledett társasjátékozást kínálja a debrecenieknek. Több mint 50 társasjátéka, folyamatosan frissülő online felülete, továbbá üzleti terve van már.


j1

Kesjár Szilvia az egykori családi, baráti közös társasjátékozást szeretné visszahozni innovatív ötletével, ami a közönségnek is tetszett, hiszen azt a díjat ő kapta | Fotó: Derencsényi István


Üzleti partnert keres, aki adja a szórakozóhelyet, ahová ő vinné a játékait, a játékhoz értő szakembereket, ők ajánlják és tanítják a vendégeknek a játékokat. A játékállományt folyamatosan bővíti, foglalkozik a marketinggel, menedzseli a vállalkozást. A játszani vágyók időpontra asztalt foglalnak, és már mehet is a játék.

Sári György: Scentimeter

Scentimeter, egy szippantás a jövőbe! – ezzel a szlogennel zárta vállalkozási tervének bemutatóját a fiatalember, aki a parfümök és hagyományos illatszerek helyett személyre, cégre szabott, lebomló anyagból készült ruhagombokba rejtett illatokat ajánlott a zsűrinek és a hallgatóságnak. Az illető egy időben hatféle illatanyagot „hordhat”. Találmánya előnye, hogy az nem kerül a testre, nincs irritáció, gazdaságosabban alkalmazhatók az illatanyagok, továbbá este is ugyanazt lehet érezni, mint reggel. Az illatokat a szabásmintákhoz hasonlóan lehet tervezni.

hirdetés