Tematikus nap az M4 Sporton, fókuszban az Európa-bajnoki sorsolás

Budapest – Az M4 Sport szombaton egész napos élő közvetítés-sorozattal várja nézőit, amelynek csúcspontja a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság sorsolása lesz.

A közszolgálati sportcsatorna nézői élő közvetítést láthatnak a többi között a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat sanghaji versenyéről, a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőiről, valamint a magyar labdarúgás két rangadójáról, a Debrecen-MTK, illetve a Ferencváros-Újpest találkozóról is – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-vel.

A meghívott szakértők a közvetítések között – a szokásos elemzéseken kívül – kiemelten foglalkoznak majd a délutáni Európa-bajnoki sorsolással, amelyen a részvételt 44 után ismét kiharcoló magyar válogatott is érdekelt. Többször bejelentkezik Párizsból Molnár Mátyás és Székely Dávid, akik helyszíni interjúkkal – a magyar delegáció tagjainak megszólaltatásával – és friss információkkal színesítik a műsorfolyamot.

A sorsolás alkalmából az összes eddigi Európa-bajnokságon használt labda is a díszlet része lesz, az M4 Sport nyereményjátékán pedig a 2016-os, franciaországi torna hivatalos meccslabdáját lehet majd megnyerni. A stúdióban a magyar labdarúgás jelentős alakjai fejtik ki véleményüket, de jelen lesznek a jövő nagy reménységei, a különböző akadémiáktól érkező fiatal játékosok is.

Az ünnepélyes ceremóniát Hajdú B. István közvetíti, aki ekkor már az FTC-Újpest derbinek otthont adó Groupama Arénában lesz Gundel Takács Gábor társaságában. A magyar válogatott tagjai az este során folyamatosan értékelik a sorsolás eredményét, de megszólaltatják a szurkolókat is, így az ország számos pontjáról várható bejelentkezés.

Az M4 Sport szombati műsorfolyamát a dunaújvárosi profi ökölvívógála közvetítése zárja. Az esemény főmérkőzésén a veretlen Szellő Imre lép szorítóba a tanzániai Said Mbelwa ellen.

– MTI –