Télűző Balmazújvároson

Télűző Balmazújvároson
Az idei kemény és hideg telet próbálták elűzni szombaton Balmazújvároson a művelődési központ előtti téren. Csige Sándor tudósítása

A Veres Péter Művelődési Központ és a Hímes Néptáncegyüttes szervezésében létrejött Télűző Maskarás felvonulás programjai délután 14 órakor kezdődtek.
A kézműves játszóházban többek közt álarcfestésben, só-liszt gyurmázásban és arcfestésben tehette próbára mindenki a maga tudását.
A maskarás felvonulás a főtérről indult, bejárva a város több utcáját és felébresztve ezzel a város lakóit, hisz ezen a délutánon a szomorkás és esős időben ige-igen hangos volt a maskarás menet.
De a rossz idő ellenére nagyon sokan látogattak ki az esemény sorozatra, úgy gondolván hogy kicsit besegítnek a télűzésbe, hisz a meleg nagykabátnak már tényleg a szekrénybe van a helye!
Fellépett a BAKI színjátszó köre is, akik hozták a megszokott formájukat, s olyan produkciókat adtak elő, mint a vénlánycsúfolás, babvágás vagy a lovasfarsang! Este fél hatkor gyúlt meg a láng a farakás alatt , s ezzel egy időben a műv-központ pódiumtermében a Sugalló zenekar húzta a talpalávalót.

 A recsegő és ropogó tűz fénye és melege messzire hírdette, hogy a télnek már semmi esélye a tavasszal szemben! Családok, gyerekek és meleg, érző szívű emberek karoltak egymásba, figyelve azt ahogy az utolsó szikrák is kialszanak a tűzben, átadva ezzel a helyet a sötétségnek a főtéren.
Tóth János a központ igazgatója méltán elégedett lehetett, hisz egy olyan remek és igényes délutánt sikerült összehozni, amivel méltán felvették a harcot a tél zord és hideg külseje ellen!
Elmondása szerint szükség van az ilyen jellegű programokra a városnak, és mint ahogy ez a délután is megmutatta, igény is van rá!
A hetedik télűző maskarás felvonulás méltó volt nevéhez és híréhez.
A programot támogatta a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, együttműködő partner pedig a Balmazújvárosi Kistérség és Humán Szolgáltató Központ volt.