Télűzésre készülnek a Vojtinában

Télűzésre készülnek a Vojtinában
Február tíz és tizenkettedike között délelőtt tíz és délután tizennégy órai kezdéssel télűző farsangi játékot tartanak a vojtinások. További részletekért olvasson tovább!

Ahogyan az már lenni szokott, idén is beköszöntött a tél. Talán február közepéig még áldásait is élvezhetjük: legalább néhány hóember építésére szánható havat, kevéske fagyot, hogy csúszhassanak a szánkók és a korcsolyák.

De február közepétől Tél uraságnak semmi keresnivalója e tájon, s ha mégis itt maradna, reszkessen, mert jönnek a maskarások!

Fagyos Boldogasszony Havában, annak is 10., 11., és 12. napján, 10.00 és 14.00 órától télűző farsangi játék keretében kiseprűzzük a Tél maradékát Debrecenből.  Komédiások, csepűrágók várják a mulatni vágyó gyermeknépet, s a sokadalom által kiűzetik a Tél a Bábosházból és annak környékéről.

Alakoskodók csapnak nagy csinnadrattát az érkező aprónépnek, és a sokadalom tanúja lehet egy farsangi pár – Nagyfenekű Julcsa és Málészájú Gyurka – esküvőjének is. A lagziba várjuk a délceg huszárt a lovával, kecskénk is bemutatja tudományát, a csodamalom garatja is őröl majd.

De hogy kik teszik még tiszteletüket a mulatságban, azt megtudhatja mindenki, aki eljön hozzánk.  Eme szíves invitálás feljogosít Benneteket arra, hogy jöveteli szándékotokat bejelentsétek a Vojtina figurásainál (tel.:52-418-160).