Teltházas stadionban kisfilmmel oktatott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

Teltházas stadionban kisfilmmel oktatott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság
© Fotó: katasztrófavédelem
Debrecen – Stadionshow-val köszöntötték az új tanévet a Debreceni Egyetem hallgatói, oktatói, dolgozói valamint az egyetem városát szerető lakosság. Az egyetemi közösség összetartozását szimbolizáló eseményt második alkalommal rendezték meg szeptember 27-én este, a Nagyerdei Stadionban. A számos fellépő mellett a katasztrófavédelem oktatófilmmel készült a rendezvényre.

Az elmúlt időszakban az egyetemi tanévnyitó több kiemelt feladattal látta el a debreceni hivatásos tűzoltókat. A biztonság érdekében szükség volt kiürítési gyakorlat levezetésére, a pirotechnikai eszközök kihelyezésének ellenőrzésre, valamint az esemény napján a helyszín biztosítására.

A teltházas Stadionshow előtt, húsz ezer embernek készült egy kisfilmmel az Országos Tűzmegelőzési Bizottság, amelyben a konyhai tüzek kialakulására, majd oltására és a zenés-táncos szórakozóhelyekről történő helyes menekülésre irányította a nézők figyelmét. A hallgatók örömmel fogadták az oktató anyagot, mivel sokaknak ismerős jeleneteket tartalmazott a film.

Mivel Magyarország legnemzetközibb egyeteme a Debreceni Egyetem, a közel száztíz nemzetiségével, ebből adódóan az oktatófilm két nyelvű feliratot kapott.

A tanévnyitó műsort prof. dr. Szilvássy Zoltán az egyetem rektora nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy a Debreceni Egyetem fontos munkát végez, hiszen a mai hallgatókból lesznek később az ország meghatározó emberei.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


yoUDay – a közösség ereje
Debrecen - Beindították a Debreceni Egyetem új tanévét szerda este a Nagyerdei Stadionban. A hallgatók, dolgozók, alumni tagok és az érdeklődő debreceniek közös énekléssel, flashmobbal, koncertekkel és lézershow-val hangolódtak az új szemeszterre a yoUDay-en. Ahogy egy évvel ezelőtt az első yoUDa...