Teltház előtt nótáztak Hajdúdorogon

Teltház előtt nótáztak Hajdúdorogon
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Vacsora és bál zárta a tizenegyedik alkalommal megrendezett nótaestet.

Népszerű magyar nóták zengték be a mozi színháztermét a Hajdúdorog Városáért Emlékéremmel kitüntetett Akácos Út Nótaklub tizenegyedik alkalommal rendezett nótaestjén.

A szombat esti felhőtlen szórakozás szinte borítékolható volt, hiszen ahogyan az lenni szokott, ezúttal sem maradt szék üresen a mozi nézőtéren. A négy órakor kezdődő, kétszer két órás előadás moderátora Gulyás Attila muzeológus elismerő szavakkal szólította a férfikórus tagjait színpadra, akik ezúttal az „Ezer esztendeje annak…” címet viselő estet ráhangoló nótacsokorral nyitották meg.

Fotó: Miska Andrea

Az egyesület tagjainak meghívását neves előadók fogadták el. Köztük volt a Móra-iskola egykori növendéke G. Fodor Margit szoprán énekesnő, aki mesterfokozatú énekművész diplomáját a lugánói Zeneakadémián szerezte. Közönség elé lépett a hajdúszoboszlói Topány Ildikó és a hajdúnánási Varga Sándor. A zenei kíséretről a 100 tagú Cigányzenekar prímása ifj. Berki László és a Hakme cigányzenekar gondoskodott.

Az est folyamán a nótaklub tagjai egy-egy nótacsokorral is megörvendeztették a nagyérdeműt, a gondtalan nótázásba pedig a 250 fős nézősereg is szívesen bekapcsolódott.

Fotó: Miska Andrea

A négyórás előadás fináléja alatt a rendezvény meghívott vendégeit és az Akácos Út tagjainak műsorszámait felállva, szüntelen vastapssal jutalmazta a nótabarát közösség.

A tizenegyedik nótaestet ünnepi vacsora és reggelig tartó mulatozás zárta, ahol a talpalávalót Berki László és Hakme zenekar húzta.

– Miska Andrea –