Téltemető Farsangi bál Körösszegapátiban

Téltemető Farsangi bál Körösszegapátiban
Körösszegapáti, Tetétlen, Rév – Több mint 200 fő gyűlt össze a település szépen feldíszített tornatermében, ahol a helyi apátiak vendégül látták a romániai Rév település küldötteit, akik negyven fővel érkeztek – tájékoztatta szerkesztőségünket Vmirjáncki József, civil tudósítónk.

Viszonozták az apáti nyugdíjasok őszi látogatását a tetétleni szépkorúak is.

Kocsis Róbert a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg a rendezvényt, jó szórakozást kívánva a népes vendégseregnek.

Később modern táncbemutató következett, majd a debreceni Csokonai Színházművészei szórakoztatták a megjelenteket.

A kokadi „Betekincs” étterem dolgozói gondoskodtak finomabbnál finomabb ételkülönlegességek feltálalásáról, melyeket a vendégek az est folyamán jóízűen el is fogyasztottak.

A zenét a déli szomszédunkból érkezett „Kikindai Betyárok” elnevezésű héttagú zenekar szolgáltatta.

Kedves színfoltja volt az estnek, amikor Dorel Cozma, rév település polgármestere bejelentette, hogy Botnaku Adela családorvosnak és Malai Florian iskolaigazgatónak aznap van a születésnapja. A megjelentek a zenekar kiséretével dalban köszöntötték a meghatódott ünnepelteket.

Kiemelkedő eseménye volt a rendezvénynek a szép és értékes tombolatárgyak kisorsolása. A fődíj egy háromnapos Wellness hétvége Hajdúszoboszlón, melyet Tarsoly Attila polgármester úr ajánlott fel. A boldog nyertes Horváth János és felesége volt Körösszegapátiból.

A negyedik alkalommal megrendezett farsangi bál már hagyománnyá vált a településen. Ez a rendezvény, melyet a környező településekről is szívesen keresnek fel, igen alkalmas arra, hogy a télűző szórakozás mellett a negyven napos böjt előtt jól érezzék magukat az emberek, és barátkozzanak egymással.