Telt ház volt a fürdőben

Gazdag programsorozatot tartogatott augusztus utolsó szabad hétvégéje a Hajdúnánáson kikapcsolódni vágyóknak.

A városi gyógyfürdőben tizennyolcadikán tartott rendezvény mellett huszadikán több helyszínen voltak ünnepi megemlékezések, színes programok. Pénteken a gyógyfürdő csónakázótaván családi vízibicikli-versennyel kezdődtek a programok, valamint homokfoci-bajnokság zajlott a mozogni vágyók örömére. A melegben megszomjazók sörkóstoló versenyre nevezhettek. Hogy vizuális élmények is okozzanak örömet, női- és férfiláb- és „popó”-szépségversenyt hirdettek a szervezők. A legkisebbeket gyermekműsor várta. Szórakoztató játékok során minden korosztály kipróbálhatta ügyességét. A napot a Futótűz együttes nosztalgiaműsora zárta.

A templombástyánál

Államalapításunk ünnepének reggelén a megemlékezni vágyók a református templom bástyájánál gyülekeztek, ahol Szólláth Tibor önkormányzati képviselő mondott beszédet. Az újkenyeret Gacsályi Gábor református lelkész áldotta meg. Szabó Ágnes magasztos dalait Jantek Zoltán gitárjátéka tette hangulatossá. A jó hangulatról több előadó is gondoskodott. Felcsendültek operettslágerek, és a mulatós zene kedvelői is kellemesen kikapcsolódhattak. A városi gyógyfürdőben zajló programok nagy sikert arattak. Elsőként a Nána táncstúdió tagjai léptek színpadra, majd a Tiszavasvári fúvósegyüttes

műsora következett. Sokak örömére Szandi gyermekműsorral szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezután cigánytáncot roptak a Furtai Csillogó Gyöngyszemek, majd a Románcok együttes mulatós zenéje mozgatta meg a közönséget. Hastáncprodukciót követően a helyi Kócsi Imre komikus csalt mosolyt a fürdőlátogatók arcára. A változatos programokat felvonultató, kellemes napot Vincze Lilla műsora zárta.

Halászlevet

Az ünnepen a megújult kempingben halászléfőző versenyt szervezett Cs. Nagy Antal szakács. Húszan vállalkoztak arra, hogy összemérjék tudásukat két kategóriában. Míg egyesek tiszai halászlevet készítettek, mások a különlegességek kategóriájában indultak. A szervező elmondta, hogy kivétel nélkül minden elkészült étel kiválóan sikerült.

B.B.