Nagyvilág

2012.12.10. 11:37

Thaiföldön meggyilkolt magyar: a tettestárs maga jelentkezett, és bevallotta tettét

Phuket, 2012. december 10., hétfő (MTI) - A 47 éves R. Péter thaiföldi meggyilkolásával kapcsolatban K. Lajos György feltételezett elkövető maga jelentkezett a rendőrségen, és bevallotta, amivel gyanúsítják: hogy részt vett az előre kitervelt emberölésben és a holttest elrejtésében - jelentette hétfőn a Bangkok Post című helyi lap internetes kiadása.

Phuket, 2012. december 10., hétfő (MTI) - A 47 éves R. Péter thaiföldi meggyilkolásával kapcsolatban K. Lajos György feltételezett elkövető maga jelentkezett a rendőrségen, és bevallotta, amivel gyanúsítják: hogy részt vett az előre kitervelt emberölésben és a holttest elrejtésében - jelentette hétfőn a Bangkok Post című helyi lap internetes kiadása.A thaiföldi média szombaton írt arról, hogy az ügyben N. Gábor után egy másik gyanúsítottat, a 48 éves K. Lajos Györgyöt is őrizetbe vették. Az előző nap pedig beszámoltak arról, hogy a 38 éves N. Gábor bevallotta: a gyilkosságot vele együtt követte el egy phuketi bérelt házban november 24-én. A hírportál szerint N. Gábor és R. Péter egy illegális, külföldi ügyfeleket kiszolgáló ingatlanlízingelő és adás-vételi céget vezetett.

A nyomozás eddigi adatai szerint N. Gábor dühös lett R. Péterre, azzal vádolta meg, hogy R. Péter ráhamisította a nevét egy 15 millió baht (100 millió forint) értékű telek adásvételi szerződésére. Ezután R. Péter feljelentette üzlettársát a rendőrségen azzal a váddal, hogy halálosan megfenyegette őt.

R. Péter eltűnését egy Thaiföldön tartózkodó magyar barátja jelentette be a múlt héten. A holttestet több mint egy hete találták meg egy műanyag zsákban egy gumifaültetvényen, Phuket szigetének Kathu körzetében. Mellkasán öt, a fején és az egyik bokáján két-két késszúrás volt, a kezei össze voltak kötözve, és csak alsónadrág volt rajta.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!