Teljes fordulatszámon a Campus Fesztivál

Akt.:
Teljes fordulatszámon a Campus Fesztivál
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Nem enged a meleg, de a campuszozók sem, egyre növekvő lelkesedéssel töltik meg a fesztivál területét az este közeledtével.

Ugyan a tömeg nagyobb része az első akkordok, vagy dobütések felhangzásakor, délután négy órától özönlik be a stadion környékére, de ez a rendezvény egész nap nyüzsög.

Az itt táborozó bérleteseknek vagy korábban érkező napi kilátogatóknak a négy nap sem lenne elegendő minden civil sátor teljes programsorának végigpróbálására. Pedig érdemes lenne.

A SzÖSz Mindenkiért Egyesület önismereti tesztekkel és kommunikációt fejlesztő játékos feladatokkal készült. Tapasztalataikból kiderült, hogy a bulizók egy részét az ajándékmatricák húzzák a sátor felé, de volt, aki kifejezetten a csapat karitatív tevékenységéről, az önkéntesség lehetőségeiről érdeklődött – mondta Gedeon Tamás. A csoport másik tagja, Tóth Fanni hangsúlyozta, cél az állampolgári felelősségtudat erősítése és a civil közösség fejlesztése, az emberek nyitottabbá tétele a jótékonysági akciók felé.

A látványos buborék vonzza a tekinteteket | Fotó: Derencsényi István A látványos buborék vonzza a tekinteteket | Fotó: Derencsényi István (galéria) ©

A Debreceni Összefogás a Fizikáért sátor előtt füstölgő lavóron átlépve, óriásbuborékok között szlalomozva, az újrahasznosítható alumínium dobozok gyűjtőhelyén találom magam, vízipisztollyal célzok sörös dobozokra. Világítós karkötő boldog tulajdonosaként sétálok az állatvédők előtt, s a fogyasztóvédelmi tanácsokat most is ingyen osztó Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda jogászaival és a Köz-Pont Ifjúsági Iroda képviselőivel szemben szokatlan feliratra leszek figyelmes: Fiatalok a Nukleáris Energetikáért. Pap Dávid energetikus szívesen érvel a nukleáris energetika mellett, villámelőadást tart nekünk is az uránbeszerzés előnyeiről. Még sokáig hallgatnám, de a háttérben felhangzik a Honeybeast, őket pedig a Supernem követi.

HBN-HABE


Cikkünk folyamatosan bővül a pénteki koncertek fotóival!


Előkelő ismerős a nagyszínpadon
Debrecen – Tenyérnyi hely sincsen szabadon, huszonegyedik századi lézerjelek a nagyszínpadon – így indult a banzáj Ákos koncertjén pénteken a Campuson, ahol ezrek tomboltak.


A Campuson már a pénteket is bedurrantották
Nincs megállás a Nagyerdőn, a fesztiválozók ugyanolyan elánnal vetették bele magukat a partiba, mint az első, vagy akár a nulladik napon. Ma délután/kora este fellépett Rúzsa Magdi, Nyilas Reniék, plusz az Aces & Eights is.