„Teljes értékű kollégaként kezel mindenki” – szakmai gyakorlat a Jabilnél

Akt.:
„Teljes értékű kollégaként kezel mindenki” – szakmai gyakorlat a Jabilnél
© Kubuk Dániel
Kubuk Dániel, a Miskolci Egyetem gépészmérnök szakos hallgatója tudatosan készül az iskola utáni évekre. Tudja, hogy a lexikális tudás és az elméleti alapok megszerzése mellett már az iskolai évek alatt is érdemes kihasználni a jó lehetőségeket a gyakorlati tapasztalatok megszerzésére. Dániel éppen ezért jelentkezett a Jabil Circuit Magyarország Kft. szektorgyakornoki programjába.

Hogyan épül fel a Jabil szektorgyakornoki programja, mik az eddigi tapasztalataid a képzésről?

A gyakornoki program első három hónapjában általános képzésben vehettem részt, a négy mérnökségi terület működésébe nyerhettem betekintést. Megismerhettem, miként épülnek fel ezek a területek és mivel foglalkoznak az itt dolgozó szakemberek, emellett számos specifikus tréningen is részt vehettem. Különösen hasznos volt közelebbről megismerni az egyes munkaköröket. A gyártósoron is dolgozhattam, ezáltal az egyes folyamatokat egészen az alapoktól ismerhettem meg. Minden percben azt éreztem, hogy rendkívül támogató a csapat, mindenki segítőkész volt, igazi, teljes értékű kollégaként kezeltek. Most, a gyakornoki program második részében 15 hónapom van arra, hogy egy általam kiválasztott területen, az ipari mérnökségen dolgozhassak, ez áll a legközelebb hozzám. Nagyon izgalmasak a mindennapjaim, rengeteget tanulok. Munkámat szakmai mentor segíti, akitől minden támogatást megkapok. Ugyanakkor élvezem azt is, hogy szabad kezet kapok az egyes feladatok megvalósításában, és már nagyobb projektekben is részt vehetek. Szeretek új dolgokat tanulni és olyan helyzetekben helyt állni, amelyekkel korábban még nem találkoztam. Ez teljes mértékben adott a Jabilnél. Csakúgy, mint a rendkívül fejlett berendezések, technológiák és folyamatok, amelyekkel nap mint nap találkozom, és amelyek révén szintén új ismereteket szerezhetek.

Hogyan egyeztethető össze a gyakornoki lét a tanulmányaiddal?

A kollégáim teljes mértékben megértik, hogy számomra az egyetem az első, így maximálisan támogatnak. A munkarendem rugalmas, így könnyen összeegyeztethető a tanulmányaimmal. Ezért is javaslom minden hallgatótársamnak, hogy vegyen részt hasonló képzésen, hiszen az elméleti tudás mellett releváns gyakorlati tapasztalatot is szerezhet az egyetemi évek alatt. Mindezért ráadásul versenyképes fizetés és teljesítményalapú bónusz is jár.

Mik a terveid a jövőre nézve?

A diploma megszerzését követően is a Jabilnél szeretnék dolgozni ipari mérnökként. Úgy vélem, hogy a vállalat biztosítja mindazt, amire egy fiatal mérnök vágyhat: modern, fejlett munkakörnyezetet, fejlődési és előrelépési lehetőséget, fiatalos és lendületes csapatot.

– PR cikk –