Téli segítség: tűzifaosztás a város szélén

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN
Debrecen - Összesen száz, főként a város külterületein nehéz körülmények között élő, idős, egyedülálló ember, valamint sokgyermekes család részére 5-5 mázsa tűzifát oszt szét február második felében az önkormányzat.

A Halápon, Pacon, Józsán, Bánkon, Dombostanyán, Nagycserén, Nagymacson, Kismacson, a Biczó István és a Bayk András kertben, valamint a Nagysándor-telepen lakók összesen 50 tonna, hozzávetőleg 1,3 millió forint értékű tűzrevalót kapnak.

Javasolják, kiválasztják

A tűzifaosztást az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. A tűzifában részesülőket a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, a Gyermekvédelmi Intézmény, valamint a Héra Családsegítő javaslatai alapján választják ki. A kiosztásra kerülő tűzifa a Dehuszhoz beérkező faanyag, amelyet az ott dolgozó közfoglalkoztatottak tüzelésre alkalmas méretűre aprítanak fel. A fát mindenkinek házhoz szállítják a közmunkások.

Ezt megelőzően ezen a télen már öt alkalommal történt tűzifaosztás a városban, melynek keretében 190 család jutott összesen 95 tonna, hozzávetőleg 2,4 millió forint értékű tűzifához.

HBN