Téli emléktúra a Nagyerdőn

Akt.:
Téli emléktúra a Nagyerdőn
Debrecen – Az idén fennállásának 60-ik évfordulóját ünneplő Hajdú-Bihar Megyei – Debrecen Városi Természetjáró Szövetség a 2013-as év első túráját örökös túratársuknak, a sokak által ismert túravezető, Dombi Imre emlékére szervezik január 6-án, melyen minden természetjárót szívesen látnak.

A résztvevők vasárnap reggel 9 órakor a Köztemető főkapujánál gyülekeznek, majd a sírjánál megemlékeznek Dombi Imréről. A természetjárás negyed tíz után a főkaputól indul, s a túrázók 3 különböző hosszúságú táv közül választhatnak: akik a rövid távot választja a Köztemető bejáratától Pallagra, a 13-as városi busz megállójáig, mindössze 4 kilométert kell megtenniük. A kicsit hosszabb távot választók a Köztemető bejáratától a 13-as busz megállójáig, a pallagi presszótól vissza a Klinika előtti villamosmegállóig, összesen 9 kilométert gyalogolnak, míg azok akik a hosszabb túra mellett döntenek a Köztemető bejáratától Bocskaikert vasútállomásig a piros sáv jelzésen indulva, majd Pallag után Monostordűlő felé letérve sétálhatnak, körülbelül 12-13 kilométert. A cívisvárosba – a táv hosszúságától függően– buszjárattal és vonattal lehet visszajutni. A pallagi presszótól helyi járatú busz közlekedik, 10:15-től kétóránként. A vonat Bocskaikert vasútállomásról 14 óra után minden óra 14. percében indul, míg távolsági buszok, körülbelül fél óránként járnak.

– Az öltözet igazodjon a január eleji időjáráshoz, a lábbeli legyen alkalmas az esetleg havas-jeges, sáros terephez – hívta fel a figyelmet Kovács Kálmán túravezető.