Telekspekulánsok Kecskeméten

A tervezés alatt álló kecskeméti, északi elkerülő úttal kapcsolatban keresetek meg telektulajdonosokat ismeretlenek, hogy felmérjék az ingatlanuk értékét és a majdani kisajátítással kapcsolatban tárgyaljanak velük.

A kisajátítással kapcsolatban egy telektulajdonos kerste meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztőt (NIF), a társaság szerint azonban tőlük még senki nem kezdte el kisajátítási folyamatokat, vagyis akik most járják Kecskemét határát, valószínűleg telekspekulánsok.

A tervezett út az M5-ös autópályát köti majd össze a 441-es, illetve a Békéscsaba irányába haladó 44-es főúttal. A tervezett építési terület jelenlegi tulajdonosait a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő nevében keresték meg és az ingatlan adottságait mérték fel. Az egész úgy derült ki, hogy az egyik tulajdonos a kisajátítással kapcsolatban hívta fel a NIF-et és ő mondta, hogy jártak nála.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, ahogy a NIF az érintett területen jelenleg nem végez kisajátítást, azt valószínűleg csak a jövő év elején kezdi el. Az javasolják a telektulajdonosoknak, amennyiben bárki ezzel kapcsolatban érdeklődik náluk, minden esetben hívják fel a NIF-et és ott kérjenek tájékoztatást.

A NIF-nél egyelőre még csak egy ember érdeklődött a kisajátítással kapcsolatban, de szeretnék tudni, hogy hány tulajdonost kereshettek meg a telekspekulánsok. A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. közleménye alapján a rendőrség kéri, hogy akiket megkerestek a kisajátítással kapcsolatban, az forduljon a Kecskeméti Rendőrkapitánysághoz, hogy az ügyben vizsgálatot, nyomozást tudjanak indítani.

– Független Hírügynökség –