Telefonról hívható a hűtőgép

Debrecen – Néhány éven belül jön az LTE, és vele a szélsebes le- és feltöltés a mobilhálózaton.

A világ meghatározó mobilszolgáltatói, távközlési cégei és gyártói évről évre Barcelonában gyűlnek össze, ahol az izgalmas új mobiltelefonokon kívül idei év egyik legfontosabb témája a sávszélesség, a mobilinternet rohamos térnyerése volt, és a szakma legjava a következő néhány év jövőképét vázolta fel.

Izgalmas távlat

A T-Mobile Barcelonában például a legkorszerűbb, több várost is érintő LTE-technológia segítségével mutatta be a „Connected Life and Work” szolgáltatásait. Azaz mindazt, ami körülvesz majd minket, otthon és azon kívül, olyan szolgáltatásokat, amelyek révén bármikor és bárhol megoszthatjuk másokkal élményeinket. Sőt, már nem csak ismerőseinkkel, családtagjainkkal léphetünk kapcsolatba az interneten keresztül, hanem az otthonunkkal is, azon belül a riasztóval vagy akár a hűtőgéppel is.

A T-Mobile bemutatóján a jövő hálózatával, az LTE-vel összekapcsolták a Mobile World Congress területén található Deutsche Telekom kiállítási pavilonját, valamint egy bonni és egy innsbrucki helyszínt. A különböző országokban az elképesztően gyors fájl fel-és letöltések, lehetővé tették az élmények valósidejű, azonnali megosztását másokkal fényképek, audio és videofelvétel, vagy akár szöveges üzenet formájában. „Izgalmas távlatokat nyitunk előfizetőinknek a kommunikáció és szórakoztatási élmények terén” – mondta Winkler János, a T-Mobile magyarországi vezetője, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese.

Mindenható internet

A T-Mobile Connected Life and Work elnevezésű jövőképe ugyanezeket a szolgáltatásokat kínálja zökkenőmentes átmenettel, az előfizetők mobilkészüléke, számítógépe és televíziója között. Azaz a jövőben bármelyik eszközön elérhetjük majd az internetet, és ha éppen nem vagyunk otthon, akár mobilról is elindíthatjuk kedvenc műsorunk felvételét. Valóra váltásának előfeltétele a szükséges vezetékes és mobilhálózat, ami képes támogatni az új, korszerű szolgáltatásokat.