Tejeskocsi lángolt, kisteherautó landolt az árokban

Akt.:
Tejeskocsi lángolt, kisteherautó landolt az árokban
© Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Kedden több ízben is szükség a tűzoltó tömlőkre Hajdú-Bihar megyében.

Kedd hajnalban Hortobágy közelében kigyulladt egy kisteherautó motortere. A hajdúszoboszlói hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A kisteherautó tejterméket szállított, melynek rakományát a tűzoltók eltávolították a tűz közeléből. Az autó vezetője nem sérült meg – kezdte összefoglalóját Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Tegnap délelőtt Debrecenben, a Füredi úton tőből kidőlt egy nyolc méter magas eperfa, és veszélyeztette a gépjármű forgalmat, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították.

Hajdúszoboszló és Kaba között a 4-es főúton árokba csúszott egy kisteherautó. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották az esethez, akik átvizsgálták a járművet és elvégezték az áramtalanítást. Az autó vezetője megsérült, ezért a mentőszolgálat kórházba szállította.

Kora délután Görbeházán, a Kolozsvári utcában húsz négyzetméteres terülten égett a száraz gaz, ami átterjedt egy léckerítésre is. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderül, hogy az egyenruhások az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 1 személyt fogott el, a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 25 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt.