Tehetségpont a Kossuth gimnáziumban

Debreceni Egyetem
Debreceni Egyetem
A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma gyermekközpontú, tehetséggondozó, értékközvetítő iskola, mely a város és régió meghatározó tehetséggondozó és módszertani műhelyévé szeretne válni.

Ezért is hívta életre az elmúlt tanévben az iskola tehetségpontját, és pályázott a TÁMOP hálózatépítő programjára, melynek keretein belül egy diákoknak és tanároknak egyaránt szóló rendezvény- és továbbképzési sorozatot kínál.

Nyílt szakköröket indítanak

A Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének szakmai támogatásával a 2010/2011-es tanévben a gimnázium diákok számára többek között nyílt szakköröket indít biológia, kémia, fizika, irodalom tárgyakban, sőt lehetőséget teremt arra, hogy a kutatásban már aktívan részt vevő diákok fórumot alakítsanak ki egymás munkái, tapasztalatai megismerésére. Az általános iskola 8. osztályos tanulói számára pedig továbbtanulást elősegítő szakkört hozott létre az egyetemi gyakorlógimnázium.

A pedagógusok számára a kötelező továbbképzésekbe beszámítható, tehetséggondozással kapcsolatos, különböző tudományterületeket érintő kurzusokat kínál a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, amelyek ingyenesen érhetők el a tanárok számára.