Helyi közélet

2008.07.03. 08:23

Köztéri zuhanyzókat Debrecenbe!

<p>Szeretem is, meg nem is a kánikulát. Az a jó benne, hogy nem kell többé sültcsirkére gondolnom, ha a nyálelválasztásomat akarom fokozni.</p>

Elég, ha szétnézek a főtéren korzózó lengén öltözött lányok között és elégedetten nyugtázhatom, az evolúció jó irányba halad. Vagy mégsem? Szállj fel, barátom egy tömött 31-es buszra és szippants egyet a jó levegőből.

Már ha kapsz, ugyanis 30 fok fölött bizony már fulladozunk embertársaink illatától. Vajon az önkritika fejlődött bennük vissza (ha volt), vagy esetleg a szaglószervük szenvedett maradandó károsodást még gyerekkorukban?

Egyáltalán nem csak a hajléktalanokról van szó, őket már megszoktuk, ha közelednek, számítunk a veszélyre. De nyáron még a jól szituáltnak tűnő emberek közelsége is okozhat kellemetlen meglepetést.

Javaslom, épüljenek köztéri zuhanyzók Debrecenben. Vagy jó a szökőkút is , csak készítsenek mellé szappant, törülközőt (vajon hány perc alatt lopnák el ).

 A minap (és ez ihlette az írást) például két tinédzser fintorgott a buszon, amikor egy ötven körüli, egyébként ápolt hölgy állt melléjük. Sőt, odáig fajult a dolog, hogy félhangosan sövénynyíró-ollót kezdtek keresni táskájukban. Most döntse el az ember, ki volt a nagyobb paraszt...

  • További szubjektív írásaink
  • A vezérigazgató
  • Fröccs
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában