Tehetségeket támogatnak, helyi kisugárzással

Budapest, Debrecen, Hajdúböszörmény – Több, megyénkbeli kötődésű, illetve tehetségtámogató munkájával Hajdú-Biharhoz is kötődő cég is részesült a „Genius Loci – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elnevezésű díjban, melyet szombaton adtak át a fővárosban.

Az NI Hungary Kft. nemzeti kategóriában, a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium jelölése nyomán részesült a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) által odaítélt elismerésben.

A GE Hungary Kft. – szintén az említett böszörményi gimnázium jelölésére – regionális kategóriában kapta meg a díjat. A START Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft. – ugyancsak a regionális kategóriában – különdíjban részesült, a vállalatot a Debreceni Egyetem Tehetségtanácsa jelölte.

A díj elnevezése, „genius loci”, az antik kultúrában a település mitikus védelmezőjét jelölte, míg a mai nyelvhasználatban a hely szellemét jelenti. A Matehetsz azt hangsúlyozza a névválasztással, hogy a díjazottak pozitív hatással vannak környezetük szellemiségére, tehetségeket támogató légkörére – derül ki a Matehetsz közleményéből.

HBN
hirdetés