Helyi közélet

2015.02.14. 08:57

Mennyit költünk Bálint-napra?

Budapest - A magyar nők örömmel fogadják, ha ruhát kapnak ajándékba, mégis inkább ők lepik meg a partnerüket ruhaneműkkel, mintsem fordítva – derült ki egy reprezentatív kutatásból, melyet egy nemzetközi divatwebáruház készített.

Budapest - A magyar nők örömmel fogadják, ha ruhát kapnak ajándékba, mégis inkább ők lepik meg a partnerüket ruhaneműkkel, mintsem fordítva – derült ki egy reprezentatív kutatásból, melyet egy nemzetközi divatwebáruház készített.

A Bálint-napi meglepetések sztereotípiája is megdőlt: nem a szexi fehérnemű a legnépszerűbb ajándék.

A hölgyek többsége örül annak, ha a partnere egy új ruhadarabbal kedveskedik neki. Arra azonban jobb, ha ügyelnek a férfiak, hogy a kiválasztott darab stílusa passzoljon a szívük hölgyéhez, ugyanis a nők 13 százalékát mélyen érinti, ha partnere nem találja el az ízlését. A felmérés szerint a stílust érintő bakit még a mérettel kapcsolatos mellényúlásnál is nehezebben viselik a hölgyek. – Ilyen esetekben ugyanis azt feltételezheti a nő, hogy a partnere nem ismeri őt eléggé.

Mindenesetre a hölgyek összességében elégedettek lehetnek, hiszen 95 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy párja többnyire eltalálja a stílusát – mondta a felmérésre reagálva Kovács Anikó projektmenedzser.

A férfiak szeretnek biztosra menni, ezért leginkább párjukkal együtt választják ki az ajándékba szánt ruhát, csupán a megkérdezett nők egyharmada szokta azt meglepetésként kapni. Ezzel szemben a hölgyek közel kétharmada egyedül szokott ruhát vásárolni partnerének. „A nők sokkal magabiztosabbak, ha divatcikket vásárolnak a társuknak” – összegezte az adatokat Kovács Anikó. A legtöbben valamilyen felsőrészt – pólót, inget, blúzt vagy pulóvert – szánnak ajándékba, míg a népszerűségi lista legalján a blézer, a kosztüm, a zakó és az öltöny végzett a nőknél és férfiaknál egyaránt.

Nem csinálunk nagy felhajtást

A felmérések szerint minden második magyar pár megtartja a szerelmesek ünnepét, ugyanakkor igyekeznek korlátok közé szorítani az ajándékra szánt összeget. – A Valentin-napot ünneplők 9 százaléka úgy tervezi, hogy nem fog pénzt költeni a meglepetésre, 27 százalék szeretné az erre szánt összeget 3000 forint alá szorítani, 29 százalék pedig 5000 forintnál húzza meg a határt – mondta el Kovács Anikó. A hölgyek fele egyáltalán nem szokott ruhaneműt adni vagy kapni a szerelemesek ünnepén. Egy Bálint-napi sztereotípia is megdőlt: azok között ugyanis, akik szoktak ruhafélét ajándékozni, általában nem a szexi fehérnemű a befutó. A legtöbben olyan ruhadarabot választanak ajándékba, amelyről pontosan tudják, hogy azzal örömet okozhatnak a szerettüknek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában