Tehetségek gyűltek össze a Szoboszlói úti iskolában

Tehetségek gyűltek össze a Szoboszlói úti iskolában
© Fotó: Matey István
Debrecen – Két vulkán „tört ki” az asztalon a Szoboszlói Úti Általános Iskola tantermében kedden, laboratóriumi körülmények között. A III. Városi Tehetséggondozó Diákkonferencia iskolai fordulóján résztvevők beleshettek a jövő hűtőszekrényének ajtaja mögé, fenntartható, környezettudatos étkezésről hallhattak érdekes értekezést és az apró, de mindent meghatározó összetevőink, a DNS-ek titkaiba is beavatódtak.

Az évi kétszáz 5-8. évfolyamos diákot fejlesztő Debreceni Példa tehetséggondozó program keretében kétévente városi konferenciát szerveznek, amelyen a 20-30 előzsűrizett előadásban prezentálhatják kutatásuk eredményét az egyéni indulók, illetve két vagy háromfős csoportok. – A mentortanárok segítenek a szakirodalom rendszerezésében, kérdőív szerkesztésben, a prezi vagy diasor összeállításában.


forum (2)

Fotó: Matey István


Idén csak a 7-8.-osoknak hirdettek konferenciát, a 10 előadást készítő 21 diákunk a legkülönbözőbb témákon dolgoztak, kettő angol nyelven hangzott el – tájékoztatott Dr. Pakurár Miklósné. Az igazgató reménye szerint az elhangzottak fele továbbjut az április eleji előzsűrizésre.

HBN–HABE