Teherautóra szakadt faág Újvárosban, ömlő füst a Derék utcán, felborult autó Újfalunál – Így telt a tűzoltók hétfői napja

Teherautóra szakadt faág Újvárosban, ömlő füst a Derék utcán, felborult autó Újfalunál – Így telt a tűzoltók hétfői napja
© Forrás: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Néhány kisebb beavatkozás dolgoztatta meg a tűzoltókat a tegnapi nap folyamán.

Nem adott magáról életjelet egy ember hétfőn Balmazújvárosban, a Nagyhát tanyán. A hozzá érkező mentőknek nyújtottak segítséget a helyi önkormányzati tűzoltók az ajtó kinyitásával.

Az úttestre dőlt egy nagyméretű faág tegnap délután Hajdúnánás és Kálmánháza között és végigsértette egy arra járó kisteherautó oldalát. A közúti forgalmat akadályozó faágat a hajdúnánási hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az úttestről. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Megcsúszott, az árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személygépkocsi hétfő este a 47-es számú főút 33-as kilométerszelvényében Berettyóújfalu külterületén. A balesethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszültségmentesítették a gépjárművet és átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét, mely során szivárgást nem tapasztaltak. Az autóban egy ember és egy kutya utazott. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett, míg az eb, megúszta sérülések nélkül a balesetet.

Tegnap, az esti órákban érkezett a bejelentés, miszerint ömlik a füst Debrecenben egy Derék utcai, ötödik emeleti lakásból. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol szerencsére csak ételleégés történt. A tűzoltók a lakás átvizsgálását és szellőztetését végezték el.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –