Teherautókkal érkeztek a fegyveresek a drog-elvonóhoz

Csaknem 30 fegyveres megtámadott egy kábítószer-elvonó intézetet, majd 19 embert meggyilkolt a Mexikó északi részén lévő Chihuahua városában – közölte pénteken a közép-amerikai ország rendőrsége.

A vérfürdőnek négy sebesültje is van a 19 halott mellett.

A hatóságok bejelentése szerint a vérengzés csütörtökön éjszaka történt. A támadók hat teherautóval érkeztek, majd felmásztak a Keresztény Hit és Élet Temploma nevű intézet épületének második emeletére, aztán válogatás nélkül tüzet nyitottak gépfegyvereikkel a betegekre és az alkalmazottakra, végül elmenekültek.

Chihuahua régóta az egyik helyszíne a drogbandák közötti háborúnak, amely az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-kereskedelem feletti uralomért folyik. A rendőrség szerint az elvonó intézetek ellen gyakran vannak véres támadások, mivel ezeken a helyeken tartják a drog-kiskereskedőket, és itt húzzák meg magukat azok is, akik az erőszak elől keresnek menedéket. A hatóságok szerint a bandák attól tartanak, hogy az ott élők információkat adhatnak róluk.

A mexikói drogháborúban legalább 23 ezren haltak meg 2006 vége óta, amikor a szövetségi kormány 50 ezer katonát vetett be a szervezett bűnözés elleni küzdelemben.

– Független Hírügynökség –