Tegyünk rendet magunkban

Nem csupán az előre nézés, az emlékezés a dolgunk az év utolsó napján, hanem a hálaadás is: életünk minden napjáért – Isten ajándékáért, s mindazért, amiben részesített minket, hálát adunk – fogalmazott Bosák Nándor római katolikus megyéspüspök a december 31-ei szentmisén a Szent Anna templomban.

Legyen bocsánatkérés a visszatekintésben mindazért, amit elrontottunk. Tegyünk rendet magunkban, s igaz szívvel kérjük Isten további áldását, oltalmát – folytatta. 2005 meghatározó jelenségeiről, így II. János Pál pápa haláláról, a pápaválasztásról is szólt a püspök.

Tudott irányt adni az evangélium alapján, és érdekeit nem befolyásolhatták, nagysága ebben van – mondta az elhunyt pápáról, s folytatta azzal, hogy kétarcú világunkban jó és rossz küzd egymással. Nem mindenki számára természetes a jó – így Bosák Nándor – a médiumok szellemisége sem az evangéliumban megismert erkölcsöt hirdeti, inkább kiszorítaná azt a társadalomból, az emberekből. De ha komolyan vesszük hitünket, magunkat; azt, amit mi képviselünk, ha belső erőnktől, nem a körülményektől függünk, akkor az érték, a jó iránti vágy van jelen életünkben – hallhattuk a szentmisén.

B.B.