Tegyünk a gépkocsifeltörések megelőzése érdekében

Tegyünk a gépkocsifeltörések megelőzése érdekében
© Fotó: Police.hu
Debrecen – A rendőrök arra hívták fel az emberek figyelmét Debrecenben, hogy a karácsonyi bevásárlás idején is óvják értékeiket!

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai december 5-én a lopások és gépkocsifeltörések megelőzése érdekében a debreceni karácsonyi vásár közelében lévő parkolóban a gépjárművel érkező vásárlók figyelmét hívták fel értékeik védelmének fontosságára. A rendőrök elmondták az érdeklődőknek, hogy hosszabb karácsonyi bevásárló körútra induláskor a teli csomagokat mindig a gépkocsi csomagtartójában helyezzék el. Az utastérben hagyott csomagok a bűnözők számára könnyű zsákmányok lehetnek, ezért sose hagyjanak az autóban mások számára is jól látható helyen értéktárgyat.

Fotó: Police.hu Fotó: Police.hu ©

Mielőtt a gépjárművet magára hagyják, győződjenek meg róla, hogy a jármű ajtói és ablakai megfelelően záródtak. A közterületi vásárok területén és az áruházba betérve pedig fokozottan figyeljenek arra, hogy magukkal vitt értékeket és pénztárcát mások számára nehezen hozzáférhető helyen tartsák, és rendszeresen győződjenek meg azok sértetlenségéről.

A rendőrök a személyes beszélgetésen túl a gépjárművezetők számára készült vagyonvédelemi és hasznos bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó tájékoztatót is átadtak.

Gyanúsnak vélt személyek esetén, valamint ha bűncselekményt észlelnek azonnal értesítsék a rendőrséget!

Vigyázzanak egymásra és értékeikre!

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –