Tegyenek javaslatot a városnapi díjazottakra!

Egy korábbi díjátadón
Egy korábbi díjátadón - © Fotó: HBN archív
Debrecen – Amatőr és hivatásos művészek számára is pályázatot hirdettek.

A debreceni önkormányzat közgyűlése a hagyományokhoz híven április 11., a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe-, Mecénás- és Sajtódíjat adományoz. A díjazandókra bármely – cívisvárosi állandó lakóhellyel rendelkező vagy a városban dolgozó – polgár javaslatot tehet február 10-ig. Az ehhez szükséges nyomtatvány a két városházi portán beszerezhető, vagy letölthető a debrecen.hu weboldalról.

A polgármesteri hivatal közlése szerint az önkormányzat pályázatot hirdet amatőr és hivatásos művészek, művészeti együttesek alkotói tevékenységének támogatására. Az ösztöndíj célja: Debrecenről szóló, a város kulturális értékeihez kötődő, azokat gazdagító alkotás létrejöttének ösztönzése, amely lehetőséget teremt alkotó művészek, csoportok számára a városhoz való kötődésük kifejezésére.

A pályázatok benyújtásának határideje február 10. Jelentkezni csak az e célra szolgáló formanyomtatványon lehet, ami az Új Városháza 2. számú ügyfélszolgálati ablakánál vehető át, vagy letölthető a következő internetes címről, ahol a pályázni szándékozók számára tájékoztató is található.

HBN