Letartóztatásban a téglási rablás gyanúsítottjai

Letartóztatásban a téglási rablás gyanúsítottjai
© Fotók: police.hu
Téglás – A 28 éves olasz férfi és 14 éves hajdúhadházi társa egy idős nőt bántalmaztak és raboltak ki – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2018. december 31-én 2 óra 15 perc körül egy 28 éves olasz férfi és fiatalkorú hajdúhadházi társa egy téglási családi házba akart betörni. Az ott lakó 63 éves nő felébredt, és meg akarta nézni, hogy miért ugatnak annyira a kutyái, amikor támadói rátörték az ajtót.

A gyanúsítottak megkötözték a nőt egy telefonzsinórral, majd bántalmazták és pénzt követeltek tőle. Az asszony eleget tett a követelésnek, és átadta az otthon tartott készpénzét és mobiltelefonját, majd az elkövetők elmenekültek – írja a police.hu.

A helyszínre érkező nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként beazonosították a feltételezett elkövetőket. A rendőrök pár órán belül elfogták a 28 éves olasz állampolgárt és 14 éves társát, majd gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2019. január 3-án elrendelt.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az olasz férfival és fiatal társával szemben rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

 Téglás.
HAON.HU


hirdetés