Két puskára volt engedélye, de hármat akart

Téglás – Félre akarta vezetni a rendőröket egy hetvenéves téglási férfi.

A nyomozó hatóság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a gyanúsítottal szemben.

A téglási férfi 2018. március 21-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy véletlenül elégette fegyvertartási engedélyét, és újat szeretne kérni. A rendőrök az adatok egyeztetése során észrevették, hogy a nyilvántartási rendszer szerint a férfinak két vadászpuskára van engedélye, azonban ő három lőfegyver bejegyzésére adta le a kérelmét.

A nyomozók házkutatást tartottak a hetvenéves férfi otthonában, ahol lefoglaltak egy vadászpuskát és tíz darab lőszert. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a férfit és megállapították, hogy a harmadik lőfegyvert, valamint a hozzátartózó lőszereket engedély nélkül tartotta otthonában.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek – tájékoztatott közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.Téglás.
HAON.HU


hirdetés