Füst, szén-monoxid és rablás: év végi riasztások Hajdú-Biharban

Akt.:
Füst, szén-monoxid és rablás: év végi riasztások Hajdú-Biharban
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Debrecenben az újév első riasztása is igen hamar elérkezett: füsttel telítődött lépcsőházhoz vonultak a helyi hivatásos tűzoltók. Ügyeleti hírek.

Hétfőn elesett egy idős ember Debrecenben, a Sillye Gábor utcai lakásában, és nem tudta beengedni a mentőszolgálatot. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül bejutottak a sérülthöz, majd kinyitották a lakás ajtaját a mentőszolgálat munkatársainak.

Hétfő délben egy debreceni, Gönczy Pál utcai családi ház pincéjében összegyűlt a szennyvíz. A helyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik elvégezték az épület áramtalanítását.

Rosszul lett egy család hétfő délután Hajdúsámsonban, a Szűcs utcában. A debreceni hivatásos tűzoltókat is riasztották a helyszínre. A tűzoltók nem tudtak méréseket végezni, de a mentőszolgálat vizsgálata bebizonyította, hogy az öttagú család szén-monoxid mérgezést szenvedett. Őket kórházba szállították. A gázszolgáltató szakemberei leszerelték a gázmérőt – összegezte a tegnapi riasztásokat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Ma hajnalban a debreceni Damjanich utcában füstöt éreztek egy négyemeletes társasház lakói a lépcsőházban, ezért riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat. Az épület átvizsgálása után kiderült, hogy az egyik lakásban leégett a sütőben az étel. A társasház huszonkét lakója az épület előtt várta meg, míg a tűzoltók átszellőztették a füsttel telítődött lépcsőházat. A lakók ezután visszatérhettek otthonaikba, három embert azonban a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállított – tette hozzá a megyei szóvivő.

Rablás Tégláson

A hajdúhadházi rendőrök nyomozást indítottak, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint 2018. december 31-én 02 óra 15 perc körüli időben egy 28 éves olasz férfi és egy 14 éves hajdúhadházi férfi be akart törni egy téglási családi házba. Az ott lakó 63 éves nő felébredt, és épp meg akarta nézni, hogy miért ugatnak annyira a kutyái, amikor támadói rátörték az ajtót. A két férfi a lakásban egyedül lévő nőt megkötözte, bántalmazta, és pénzt követelt tőle. Az asszony eleget tett a követelésnek és átadta az otthon tartott készpénzét, valamint mobiltelefonját, majd az elkövetők elmenekültek.

A helyszínre érkező nyomozók adatgyűjtést folytattak, melynek eredményeként beazonosították a feltételezett elkövetőket: L. T. A. 28 éves olasz állampolgárt, valamint R. Bence 14 éves hajdúhadházi lakost, akiket néhány órával a bűncselekmény elkövetése után a rendőrök elfogtak és előállítottak.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a két férfival szemben (őrizetbe vételük mellett) rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – írja a police.hu.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén nem intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 5 személyt állítottak elő, köztük 1 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.Téglás.
HAON.HU


hirdetés