Téglák az újjáépítéshez Bőnyön

Két kamionnyi, mintegy másfél millió forint értékű falazótéglát ajánlott fel egy győri központú építőanyag gyártó cég a bőnyi árvízkárosultaknak.

Az adományból a helyi önkormányzat döntése alapján a négy leginkább rászoruló család részesül. Korábban a cég a korszerű csapadékvíz-elvezetéshez ajánlott fel támogatást, egyebek mellett Bőnynek is.

Az építőanyag gyártó cég választása azért esett a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyre, mert a vállalkozás központja Győrben van. A felajánlott másfél millió forint értékű falazótégla egyébként egy teljes családi ház felépítéséhez elegendő lenne, de a helyi önkormányzattal együtt a Leier Hungária Kft úgy döntött, nem egy, hanem a négy leginkább rászoruló családot támogatják. Így például egy rokkantnyugdíjas házaspár otthonának, és egy szegény család vályogházának újjáépítését is segítik az ajándék téglákkal.

Az áradások csaknem 130 házat rongáltak meg

A Cuhai Bakony-ér először május közepén csapott le a több mint 2000 lakosú Bőnyre. A megáradt patak több utcát teljesen elárasztott. Bár június elején a körülbelül 1 kilométer hosszan homokzsákokból kialakított gát megvédte a települést az újabb nagymértékű elöntéstől, az áradások csaknem 130 házat rongáltak meg, vagy tettek teljesen tönkre.

– Független HÍrügynökség –