Te lehetsz a fény az éjszakában!

Te lehetsz a fény az éjszakában!
© Forrás: unideb.hu
Debrecen – Hozd a mobilod vagy a tableted, és légy részese a fénystafétának, amely csütörtökön futja körbe a Debreceni Egyetem érintésével Magyarországot.

“A fény éve” egyik országos programjaként Szeged új lézerközpontjából indul el egy fényjel május 21-én, csütörtökön 20 és 21 óra között, majd az országot körbejárva visszatér ugyanoda. A fényjel a debreceni Nagytemplomtól a kivilágított városnéző kisvonattal érkezik az Egyetem térre, innen kell továbbítani Nyíregyházára.

– A fénystaféta helyi fogadásának egy különleges módját választottuk. Egy fényábrát, mégpedig a fény nemzetközi évének logóját szeretnénk megalkotni a helyszínen lévők segítségével, akik valamilyen fényforrást tartanak majd a magasba – tájékoztatott Kirsch Éva, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának igazgatóhelyettese.

Az intézmény a programbizottság partnereként, az oktatás területéhez kapcsolható helyi programok koordinátora. A szervezésben a DÖFI (Debreceni Összefogás a Fizikáért) egyesület és az egyetem Fizika Intézete is részt vesz.

A résztvevők egy mobilalkalmazás letöltésével az adott színre állíthatják majd át a telefon vagy tablet kijelzőjét, és a megfelelő helyre állva lehetnek részesei a nem mindennapi élménynek. Az egész teret betöltő ábra megvalósításához több száz emberre van szükség.

Aki szeretne részt venni a programon, azt csütörtök este 20:30 órakor várják az Egyetem főépülete előtt. Az androidos alkalmazás, amely a különböző színek megjelenítéséhez szükséges ide kattintva tölthet.

– unideb.hu –
hirdetés