Táborok a DMK Újkerti Közösségi Házában

Nézze meg milyen nyári tábort szervez a DMK a Újkerti Közösségi Házában!

ÁLLATBARÁT TÁBOR

Június 21-25., június 28 – július 2., július 5 –9.

6 éves kortól ajánljuk az állatok iránt érdeklődő, természetkedvelő gyermekeknek Délelőttönként szakmai foglalkozásokon vesznek részt a Nagyerdei Állat- és Növénykertben. A tábor célja a környezeti nevelés, amely által a gyermekek közvetlenül, tapasztalat útján ismerik meg az állatok életét. Szakember segítségével ismerkednek a kontinensünkön honos házi és vadállatokkal és az egzotikus tájak élővilágával. Célunk megláttatni és megéreztetni az élőlények gondozásával kapcsolatos felelősségtudatot.

 

FAZEKAS TÁBOR

Július 5-9.

Azoknak a 6-12 éves gyerekeknek ajánljuk, akik kedvet éreznek egy kis agyagozáshoz, vagy szeretnének betekinteni a fazekas mesterség rejtelmeibe A tábor résztvevői megismerkedhetnek az agyagformázás alapvető technikáival. Agyagedényeket, agyagfigurákat készítenek, mintáznak. Kipróbálják a korongozást is szakember vezetésével. A táborozók egy kemencékkel és gépi korongokkal felszerelt fazekasműhelyben tevékenykednek.

 

ÜGYES KEZEK – KÉZMŰVES TÁBOR

Június 28 – július 2.

Alkotókedvű gyerekek jelentkezését várjuk a táborba! Itt a helyed, ha szívesen festegetsz, rajzolsz, formázol, ha szeretnél megismerkedni különböző anyagokkal (gyöngy, papír, textil, gyapjú) és a kapcsolódó technikákkal, melyek segítségével játékokat, használati tárgyakatkészíthetsz el. A tábor résztvevői bepillantást nyernek a hagyományos kismesterségekbe. Elsajátítják a gyöngyfűzés, gyöngyszövés, a szövés-fonás, a batikolás fortélyait.

 

GÉZENGÚZ TÁBOR

Július 12 – 16.

Azoknak az örökmozgó 7-12 éves korú gyermekeknek ajánljuk ezt a tábort, akik szeretik a meséket, dalokat, a kirándulást, a szabadtéri játékokat. A tábor ideje alatt a vidám lurkókat zenés foglalkozások, hatalmas séták és rengeteg játék várja a szabadban.

 

NÉMÓ ÚSZÓTÁBOR

Június 21 – 25. és június 28 – július 2.

A tábort ajánljuk minden vizet kedvelő, úszni tudó, vagy nem tudó 6-12 éves gyermeknek, mivel az oktatást a gyerekek úszás tudásszintjéhez igazítjuk.

Táborunkba folyamatos programokkal, minden délelőtt az Újkerti uszodában másfél órás úszásoktatással, játékos vizi mozgással és kézműves foglalkozásokkal, szabadtéri játékokkal, Nagyerdei kirándulásokkal, napi háromszori étkezéssel várjuk a gyermekeket.