Távozott posztjáról Dzsudzsák Balázs csapatának edzője

Budapest/Bursa – Közös megegyezéssel távozott posztjáról Ertugrul Saglam, a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató török Bursaspor labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A 46 éves tréner idén nyáron tért vissza a klubhoz – amelynél 2009 és 2013 között már dolgozott vezetőedzőként -, és hároméves szerződést kötött. A csapat célja a dobogóra kerülés volt a bajnokságban, azonban 13 mérkőzés után mindössze a tabella 12. helyén áll.

A Bursaspor pénteken, hazai pályán 2-1-re kikapott a Kayserispor együttesétől, ezután – a klub honlapján megjelent közlemény szerint – Saglam közös megegyezéssel távozott. Az utódjáról a következő napokban születik döntés.

A jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra kijutott magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs nyári érkezése óta minden mérkőzésen kezdő volt a Bursasporban, és csak egyszer cserélték le. A pénteki meccsen ő adta a gólpasszt együttese találata előtt, az elmúlt hétvégén, az Akhisar Belediye otthonában 3-1-re elvesztett mérkőzésen pedig az ő nevéhez fűződött csapata becsületgólja. Az volt a harmadik találata a jelenlegi bajnoki szezonban.

– MTI –