Távozik a katasztrófavédelem vezetője is

Távozik posztjáról Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.

Az új vezetőt a csütörtök délelőtti állománygyűlésen nevezik meg. Ugyancsak állománygyűlés lesz az Országos Rendőr-főkapitányságon is, ahol várhatóan hivatalosan is bejelentik Bencze József főkapitány távozását és Hatala József kinevezését a főkapitányi posztra.

Távozik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetői posztjáról Tatár Attila. A Belügyminisztérium sajtóosztályán a Független Hírügynökség érdeklődésére annyit közöltek, hogy az új vezetőt a csütörtök délelőtti állománygyűlésen nevezik meg. Sajtóinformációk szerint az OKF főigazgatói posztjára az a Bakondi György az esélyes, aki az elmúlt hetekben az árvízi védekezést irányította miniszteri biztosként.
Tatár Attila 2003-tól töltötte be az OKF főigazgatói posztját.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon is állománygyűlés lesz

Ugyancsak csütörtök délelőtt az Országos Rendőr-főkapitányságon is állománygyűlés lesz. Várhatóan akkor fogja hivatalosan is bejelenteni Pintér Sándor belügyminiszter az országos rendőrfőkapitány, Bencze József távozását, egyúttal pedig Hatala József kinevezését. Hatala József kinevezését szerdán az Országgyűlés szakbizottsága már támogatta.

A Népszabadság korábban arról számolt be, hogy a jelenlegi országos főkapitánnyal együtt távozik két helyettese is: Házi István bűnügyi igazgatót Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda jelenlegi igazgatója, Samu István közbiztonsági főigazgatót pedig Papp Károly, a Készenléti Rendőrség parancsnoka válthatja. A lap információi szerint távozik Tóth Gábor budapesti főkapitány és bűnügyi helyettese is. Várhatóan a személycseréket szintén a csütörtöki állománygyűlésen jelentik be.

– Független Hírügynökség –