Helyi közélet

2008.04.27. 10:12

A legbecsesebb könyv ünnepe

<p>Vámospércs – (Sz.V.É.) A biblia a legbecsesebb könyv, amelynek minden éjjeliszekrényen ott van a helye – mondta Ménes Andrea polgármester a Biblia Éve alkalmából szervezett programon.</p>

A rendezvényt a művelődési ház az egyházakkal együtt működve szervezte. A református gyülekezeti terem méltó helyszíne volt az ökumenikus istentiszteletnek, amelyen Ács Ferenc református és Sinka Csaba baptista lelkészek hirdették az igét, valamint az azt követő műsornak és az igazi kuriózumnak számító biblia kiállításnak. Ötvös László kutatólelkész bocsátotta rendelkezésre százharminchat darabos magángyűjteményét, amelyek között a legváltozatosabb formátumú, kivitelű, ősrégi és újabb kiadású „szent könyvek” egyaránt megtekinthetők voltak.

Közreműködött Cseh Károly költő, műfordító és Ötvös Éva színművész, aki Ötvös professzor és Cseh Károly bibliai témájú verseiből nyújtott át egy – egy csokorra valót a szép számú közönségnek. A későbbiekben a Vizsolyi Biblia megtekintésére kirándulást szervez az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában