Tavaszzáró tornát rendeznek a Rinocéroszok

Tavaszzáró tornát rendeznek a Rinocéroszok
© Fotó: Magánarchívum
Hajdúszoboszló – A Hajdúszoboszló Rhinos május 28-án rendezi meg a II. Spring Bowl amerikai futball aréna tornát.


Tavaly három csapat érkezett a tavaszi megmérettetésre, idén eggyel nőtt a létszám, de az izgalom az idei meccseken is változatlan lesz. A házigazda Rinocéroszok 2015-ben még a harmadik helyen végeztek, ám most minden bizonnyal megnyernék a viadalt. A tornán elindul a címvédő Vác Pandas is. Azonban a szoboszlóiak olyan erős ellenfelekkel is szembenéznek majd, mint az egykori Divízió I-es Békéscsaba Raptors vagy az ország egyik legtapasztaltabb aréna csapata, a Budapest Expendables. Az ötödik alakulat pedig az újonc Szeged Templars lesz. A II. Spring Bowlt egyébként 7 a 7 elleni aréna torna szabályok szerint játsszák majd, amelyről lesz ismertető a helyszínen. A csapatokat két csoportba rendezik, majd ezután következnek az elődöntők és a helyosztók.

A 2014-ben alakult Rhinos számára ez a torna egy újabb mérföldkő lesz. Munkájuk eddigi gyümölcse a II. Spring Bowl mellett még az augusztusi jótékonysági gálájuk, a III. Nagy emberek a kisemberekért! A gála bevétele minden évben a gyerekeket segíti úgy, mint az óvodákat, vagy tavaly az egyik helyi általános iskolát. Ugyanígy lesz ez ebben az évben is, amikor a Gönczy Pál Általános Iskola lesz a kedvezményezett.

A II. Spring Bowlt május 28-án rendezik 9.45-kor a Hajdúszoboszlón a Városi Sportházban, és várhatóan, 15 óráig tart. A belépés az eseményre ingyenes.

– Makranczi László –


A II. Spring Bowl programja:

A csoport:

  • Vác Pandas
  • Békéscsaba Raptors
  • Szeged Templars

B csoport:

  • Budapest Expendables
  • Hajdúszoboszló Rhinos

09.45: Csapatok bevonulása és a megnyitó
10.00: Vác Pandas vs. Békéscsaba Raptros
10.30: Hajdúszoboszló Rhinos vs. Budapest Expendables
11.00: Vác Pandas vs. Szeged Templars
11.30: Szeged Templars vs. Békéscsaba Raptors
12.00-12.30: Szünet
12.30: A1 vs B2
13.00: B1 vs A2
13.30: Bronzmeccs
14.00: Döntő
14.45: Eredményhirdetés