Tavaszi nagyvásár: erre még véletlenül se közlekedjen!

Akt.:
Tavaszi nagyvásár: erre még véletlenül se közlekedjen!
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – A Debreceni Közterület Felügyelet május 7-én és 8-án ismét megrendezi a Tavaszi Országos Kirakodó Vásárt. Itt egy kalauz az autósoknak és a bicikliseknek, merrefelé nem érdemes járni ezen a két napon.

A vásárt az elmúlt évekhez hasonlóan, a Böszörményi úton, Bólyai úton, Békessy B. úton, illetve az Akadémia utcán tartják.

A Böszörményi útról a forgalmat a Dóczy József utcán, illetve az Egyetem sugárúton vezetik le.

Ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki, mely alapján május 5-én 18:00 órától május 9-én hajnali 5 óráig a Doberdó u., Kartács u., Dóczy József utca, Egyetem sugárúton az Egyetem tértől a Füredi útig útvonalon a megállási tilalom lép érvénybe – tájékoztatott a Debreceni Közterület Felügyelet.

Május 6-án 17 óra 30-tól május 9-én 5 óráig a Bolyai utca, Böszörményi út és Thomas Mann utca közötti, valamint a Békéssy Béla utca, Böszörményi út és Görgey utca közötti, valamint az Akadémia utca, Böszörményi út és Kertváros utca közötti szakaszán „Megállni tilos”, illetve „Várakozni tilos” közúti közlekedési jelzőtáblákat tesznek ki, minden gépjármű forgalma és várakozása tilos lesz.

Ezen időszak alatt a Böszörményi út melletti kerékpárút Ötvenhatosok tere és a Menyhárt József tér közötti szakaszán a kerékpáros forgalom is le fog állni.

A forgalom a Böszörményi út – Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Egyetem sgt – Füredi út – Böszörményi út és vissza útvonalra kerül át.

A Böszörményi út melletti szervízút, a Böszörményi út 71. sz. és az Ötvenhatosok tere 1-3. sz. közötti szakaszán és az Aldi mögötti parkolóban minden gépjármű forgalmát és várakozását megtiltják.

Ezeken a szakaszokon a szabálytalanul várakozó járműveket a tulajdonos költségére elszállíttatjuk, a jármű visszaszolgáltatásának feltétele az elszállítás, illetve a tárolási költségek előzetes megfizetése.


Változik a közlekedés rendje a tavaszi nagyvásár idején Debrecenben
Debrecen – 2016. május 6. és 8. között rendezik meg Debrecenben az Országos Tavaszi Kirakodóvásárt a Böszörményi úton. A vásár zavartalan lebonyolítása érdekében, május 6-án, pénteken 17 óra 30 perctől a szervezők teljes szélességben lezárják a Böszörményi út Füredi út és Doberdó utca közötti, a Bolyai utca Böszörményi út és Thomas Mann utca közötti, illetve a Békessy Béla utca Böszörményi út és Görgey utca közötti szakaszát.