Tavaly majdnem kiestek, idén már a bravúrok is jönnek

Füzesi Ferenc (balra) irányításával elismerésre méltón szerepel az Újváros
Füzesi Ferenc (balra) irányításával elismerésre méltón szerepel az Újváros - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Füzesi Ferencben kettős érzések vannak: elégedett, de tudja, ennél több pontot is gyűjthettek volna. Interjú.

Megsüvegelendő teljesítményt nyújtott a tavaly még a kiesés ellen menekülő Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK csapata a férfi kézilabda NB I. 2015/16-os szezonjának eddigi részében. Füzesi Ferenc alakulata 17 lejátszott mérkőzésén 15 pontot gyűjtött, és a tabella hatodik helyén telelhet, megelőzve például a Gyöngyös vagy az Orosháza gárdáját.

A kötelezők mellett több bravúrt is bemutattak az újvárosiak, akik legyőzték például a Balatonfüredet és a Tatabányát is. Lapunk a hajdú-bihariak trénerét, Füzesi Ferencet kérte fel egy kis összegzésre a jól megérdemelt év végi pihenő előtt.

Miként minősítené csapata eddigi produkcióját?

Füzesi Ferenc: Remekül szerepeltünk, a megszerzett pontjaink száma, a helyezésünk és a játékstílusunk is jó, elégedettnek kellene lennem, de mégsem vagyok az. Egy edző sosem lehet maradéktalanul boldog ebben a tekintetben. Kettős érzések vannak bennem, ha csak egy kicsit összeszedettebbek lettünk volna néhány találkozón, máris több egységünk lenne, ami jól is jönne, mivel sűrű a mezőny. Bosszantó, hogy sok olyan derbink volt, melyen hajszálon múlott a siker, például a legutóbbi két bajnokinkon, a Füred és a Bánya ellen is csupán egy góllal maradtunk alul.

Számított rá, hogy a hatodik helyen állnak majd a bajnokság ezen szakaszában?

Füzesi Ferenc: Bevallom, ezt még legtitkosabb álmaimban sem reméltem. Előzetesen több rivális is erősebbnek tűnt annál, mint amit végül mutatott. Azt hittem, az Orosháza, a Gyöngyös és a Cegléd is komolyabb játékerőt képvisel majd, de nem így lett. Ez jó is, meg nem is, mert így mások is tudtak pontot csenni tőlük, nem csak mi.

A viszonylag nagy játékosmozgás ellenére hamar összeállt a csapat. Minek köszönhető ez?

Füzesi Ferenc: Részben a szerencsének tudható be: jól sikerült kiválasztani az újakat, olyan kéziseket igazoltunk, akiknek a játéktudásuk mellett a személyiségük is passzol a társaságunk arculatához. Rövid időn belül kialakult az egység, gyorsan beilleszkedtek a külföldiek is, illetve a keretünk „régi” tagjai is nyitottak voltak. Minden játékosunk hozta a tőle várhatót, ezt igazolják az eredményeink is.


Oláh Gábor lett a házi gólkirály az Újvárosban megszerzett 63 találatával | Fotó: Molnár Péter Oláh Gábor lett a házi gólkirály az Újvárosban megszerzett 63 találatával | Fotó: Molnár Péter ©

A Magyar Kupában viszont nem sikerült maradandót alkotni. Kudarcként élték ezt meg?

Füzesi Ferenc: A harmadik fordulóban, egy balszerencsés meccsen a Cegléd ellen kiestünk az MK-ból. Nem tagadom, el voltunk keseredve miatta, szerettünk volna tovább menetelni, ami nem jött össze. Ez nem a világ vége, helyette az NB I-es pontvadászatban mennek jól a dolgok.

Hogyan tervezték meg a téli alapozási időszak programját?

Füzesi Ferenc: Már vége az edzéseknek, pár nap pihenő után két hétre Dubaiba utazunk, ahol egy arab sejk meghívására egy nemzetközi tornán veszünk majd részt. Erős mezőnyben mérettethetjük meg magunkat, emellett pedig persze próbálunk majd időt szakítani a pihenésre is. Ránk fér már a kikapcsolódás, július közepe óta „nyomjuk”. Január 11-én kezdjük a felkészülést, Szlovákiába két tornára is meginvitáltak minket. A tervek szerint játékosmozgás nem várható.

Az eddigi kiváló produkció után mire számítanak tavasszal?

Füzesi Ferenc: Van még hátra hét mérkőzés az alapszakaszból, ezeken kellene a lehető legtöbb pontot összeszednünk. Mutatkozik rá némi esély, hogy a Vácot megelőzve becsusszanjunk a felsőházi rájátszásba, de tudjuk, ez nagy bravúr lenne. Reálisabb, hogy az alsóházban folytatjuk a play-offot, de oda akkor a legjobbként kellene bejutni. A tervünket, miszerint erős középcsapattá érjünk, azt hiszem, így is, úgy is el fogjuk érni.

– Szabó Dóra –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek