Tasó László: a magyar vasút dinamikus pályára lépett

Budapest – A magyar vasút erőteljes, lendületes, dinamikus pályára lépett, és szüksége van jól képzett szakemberekre – mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken a 66. Vasutasnapon tartott tisztavatón, Budapesten.

A Magyar Vasúttörténeti Parkban tartott ünnepségen az államtitkár kiemelte: a közlekedés Magyarországon húzóágazat, amely sokat tesz az ország versenyképességének javításáért, és az ágazatban a vasútnak meghatározó szerepe van.

Magyarország sikeresen pályázik az uniós vasúti fejlesztési forrásokért, amelyek felhasználásával jelentős fejlesztések valósulnak meg az ország javára – tette hozzá.

Az államtitkár méltatta a vasutas közösség munkáját, amely – mint fogalmazott -, megmutatkozik az ágazat erejében.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a vasúti pályák, a pályaudvarok, állomások felújítását, a szolgáltatások javításáért tett intézkedéseket emelte ki.

A Vasutasnapon a Baross Gábor Oktatási Központban végzett százötven új vasúti tisztet avattak fel, a kitűnő eredménnyel végzettek elismerő oklevelet vettek át.

A tisztavatón köszöntötték az első Vasutasnapon, 1951-ben fogadalmat tett tiszteket is.

A tisztavatót követő délutáni vállalati ünnepségen kitüntetéseket, elismeréseket adnak át.

A MÁV tájékoztatása szerint szombaton országszerte megünneplik a Vasutasnapot, összesen hat helyszínen tartanak könnyűzenei koncerteket, sport- és főzőversenyeket, családi programokat, amelyekre az előzetes jelentkezések szerint több mint 30 ezer embert várnak.

– MTI –