Helyi közélet

2013.11.28. 08:36

Jegyzet: Egy rakás lakás

<em>Az ember az utcán hever, és így belénk botlik a téma</em>. <strong>Fábián György jegyzete</strong>.

Az ember az utcán hever, és így belénk botlik a téma. Fábián György jegyzete.

Amikor embertársaink rozoga lakáskörülményeivel vagy épp hajléktalanságával szembesít minket a zord jelen, hajlamosak vagyunk olyasmit gondolni: lám, se pénz, se lakás nincs ebben az édes hazában.

Aztán, ha szerencsénk van, beléakadunk abba az elemzésbe is, mely szerint – mint azt a nemzeti hírügynökség idézi – „csaknem 300 ezer családnak volna szüksége megfizethető bérlakásra. Mintegy félmillió magánlakás áll üresen, közülük legalább 100 ezer olyan jó elhelyezkedésű, megfelelő minőségű lakás, amely akár szociális bérlakásként is hasznosítható lenne”.

Mellékesen, Debrecenben is van toronyháznyi (legalábbis a mifelénk átlagosnak mondható diákotthonok ablakából nézve ekkorának tűnő) kollégiumépület, melyet évek óta üresen esz a fene, miközben a hajléktalanok, ugye, hajlék nélkül vannak. Ilyenkor szokták azt mondani az okosabbak, hogy ez olcsó demagógia, és elmagyarázzák, mit, miért nem lehet, és mi miért nincs úgy, ahogy mi naivan vélnénk.

De több gyerek, az kéne, ugye?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában