Tartozásai miatt gyilkolt

Akt.:
A rendőrség sajtótájékoztatójak
A rendőrség sajtótájékoztatójak - © Fotó: Matey István
Hosszúpályi – Húsvágó bárddal és késsel végezte ki rokonait a debreceni férfi.

Nagyjából negyvennyolc óra leforgása alatt felgöngyölítették a Hosszúpályiban történt kettős gyilkosság ügyét a megyei rendőr-főkapitányság nyomozói. Ahogyan megírtuk, a rendőrségre szombaton este érkezett bejelentés, miszerint holtan találtak egy idős házaspárt Hosszúpályiban található otthonukban.

A szakemberek több mint két napig dolgoztak a helyszínen, hogy rekonstruálják az esetet, és vasárnap este már őrizetbe is vették azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható volt a gyilkossággal.

A 27 éves, Debrecenben élő fiatalember pénteken kora este kereste fel rokonait. Mivel bankok és magánszemélyek felé is jelentős mennyiségű hitelt halmozott fel, ráadásul munkanélküliként élt, így azzal a szándékkal utazott Hosszúpályiba, hogy pénzt szerezzen nagyszüleitől.

Az eset végül brutális fordulatot vett: a férfi húsvágó bárddal és egy nyolc-tíz centiméteres pengéjű késsel kivégezte a hetvenkilenc és hetvenhárom éves nagyszüleit (több mint ötvenszer csapott le rájuk). Miután mindent átkutatott (és nem találta meg a keresett pénzt), távozott.


Többet is megtudhattunk a vérfagyasztó bűncselekmény részleteiről | Fotó: Matey István Többet is megtudhattunk a vérfagyasztó bűncselekmény részleteiről | Fotó: Matey István ©

A rendőrség keddi sajtótájékoztatóján Tóth János, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője elmondta, a Szabadság utcai házba kiérkező kollégáik is megdöbbentek az eléjük táruló látvány miatt. A nyomozás gyors lezárása viszont a szakértők rutinján is múlt, akik tudták, az efféle, indulatból elkövetett bűncselekményeket általában közeli hozzátartozók követik el. Így került képbe a debreceni rokon, aki a vasárnapi kihallgatását követően beismerte tettét. Előzetes letartóztatásba helyezése szerdán várható.

Szintén meglepő hír, hogy megyénkben a rendőrök húsvéthétfőn harmincöt személyt állítottak elő, közülük húsz főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Demeter Erika sajtóreferens elmondta, többnyire garázdaság, utcán összeszólalkozó emberek miatt kellett intézkedniük.

HBN–VÉZS


A gyanúsított beismerte, hogy megölte a nagyszüleit Hosszúpályiban
Debrecen, 2015. április 7., kedd (MTI) – Brutális kegyetlenséggel öltek meg egy idős házaspárt a hét végén Hosszúpályiban, a gyilkosság elkövetésével az unokát gyanúsítják. A 27 éves debreceni férfi beismerő vallomást tett – jelentették be a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon kedden sajtótájékoztatón.


Csendes embereknek ismerték az áldozatokat
Hosszúpályi – A hétvégén meggyilkolt idős házaspár február elején költözött Hosszúpályiba.


Elfogták a Hosszúpályiban megölt idős házaspár feltételezett gyilkosát
Debrecen, 2015. április 5., vasárnap (MTI) – Egy 27 éves debreceni férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy megölt egy idős házaspárt szombaton Hosszúpályiban – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-vel.


Megöltek egy idős házaspárt Hosszúpályiban
Debrecen, 2015. április 5., vasárnap (MTI) – Megöltek egy idős házaspárt Hosszúpályiban – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombat éjszaka az MTI-vel.