Tartalékos csapattal is sima sikert arattak

Akt.:
A vereség ellenére a lányok sem vallottak szégyent
A vereség ellenére a lányok sem vallottak szégyent
Debrecen – A DEAC férfi együttese lepipálta ellenfelét a legutóbbi körben.

A férfi kosárlabda NB I/B 13. fordulójában, a hazai pályán mindenkire veszélyes Mercedes-Benz Gyár KA együtteséhez látogatott Nagy Ágoston alakulata, a DEAC, mely az élről várhatta a találkozót. A mérkőzésre nem utazott el izlandi játékosunk Fannar Helgason Pall, aki hazájában tartózkodik, valamint Vas Viktor sem, hiszen ő influenzával bajlódott. A hiányzók ellenére ütőképes csapatot sikerült pályára küldenie szakvezetőnknek, sőt a kispadon is olyan kosarasok ültek, akik minőségi különbséget jelentettek az ellenféllel szemben. A srácokon látszott a győzni akarás, a száz dobott pont önmagáért beszél.

A fiúk mellett a debreceni hölgyek is játszottak, az amatőr női bajnokság 14. fordulójában az idáig tizenhárom meccséből tizenkettőt megnyerő, több egykori elsőosztályú kosarast felvonultató ELTE-BEAC Újbuda gárdáját fogadták az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A mérkőzésnek ugyan nem a cívisvárosiak voltak az esélyesei, de fegyelmezett és motivált játékkal sikerült megnehezíteni ellenfelük dolgát. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy egy játékrészben sem volt öt pontnál nagyobb különbség a két csapat között, a harmadik felvonást pedig sikerült is megnyerniük – végül 69–63-ra diadalmaskodott az Újbuda.

HBN