Taroltak a debreceni vívók Veszprémben

Taroltak a debreceni vívók Veszprémben
Ezúttal vidék országos bajnokságot és diákolimpiát rendeztek Veszprémben a konvencionális fegyvernem szerelmesei részére. A DHSE fiataljai két arany-,négy ezüst- és négy bronzérem mellé további hat helyezést gyűjtöttek.

A pénteki napon a leány tőrözők léptek pástra. A serdülő női tőr egyéni küzdelmeiben Lengyel Zsófia és Zakar Panna egyaránt döntőbe jutott. Előbbi az ötödik utóbbi a hatodik helyen végzett. A Simon Petronellával és Fekete Ágnessel kiegészülő csapat pedig az ezüstérmet kaparintotta meg. A IV. korcsoportos diákolimpiát a Lengyel Zsófia, Simon Petronella és Zemlényi Regina (DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma) alkotta női tőrcsapat egyből ezüstéremmel nyitotta.

Szombaton sűrű napja volt a debreceni fiataloknak. A vidékbajnokság bambi férfi tőr számában Jánosy Márton nagyszerű vívással a döntő ötödik helyén végzett. A Bán-Földvári, Jánossy, K.Szabó, Nagy alkotta kvartett pedig a gyermek fiú tőr csapatversenyen álhatott fel a dobogó alsó fokára. A serdülő férfi kardozók sem vallottak szégyent. Király Bence egyéniben bronzérmet nyert, csapattársa Máté Ádám pedig az ötödik helyen végzett. A kardcsapat is jól muzsikált. A Máté Ádám, Máté Benedek, Király Bence, Szabó Balázs alkotta kvartett ezüstérmet vehetett át. A nap végére is jutott érem, hiszen a gyermek leány tőrözők versenye debreceni házi döntőt hozott. Az aranyérmes Simon Petronella ezúttal jobbnak bizonyult Fekete Ágnesnél, aki ezüstéremmel vigasztalódhatott az elvesztett döntő után.

A vasárnapi záró nap is tartogatott meglepetéseket. Zemlényi Regina kisebb megfázással küzdve is magabiztosan jutott a serdülő kard vidék bajnokság döntőjébe, ahol a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt. A III. korcsoportos diákolimpián Simon Petronella és Fekete Ágnes ismét döntőbe jutott. Simon ezúttal bronzérmet nyert, míg Feketének az ötödik hellyel kellett beérnie. A nap végére a hétvége talán legerősebb mezőnye jött össze az V. korcsoportos fiú kard mezőnyére. Urbán Ádám nagyszerű vívással nyerte meg a versenyt, Karácsony Andor szintén jó teljesítményt nyújtva pedig bronzérmet vehetett át.

Vidék országos bajnokság – Veszprém

Bambi fiú tőr egyéni

5. Jánosy Márton

Gyermek leány tőr egyéni

1. Simon Petronella

2. Fekete Ágnes

Serdülő női tőr:

5. Lengyel Zsófia

6. Zakar Panna

Serdülő női kard -egyéni

8. Zemlényi Regina

Serdülő férfi kard –egyéni

3. Király Bence

5. Máté Ádám

Gyermek fiú tőr csapat

3. DHSE-PMD – Bán-Földvári Lóránd, Jánosy Márton, K.Szabó Mátyás, Nagy András

Serdülő női tőr csapat

2. DHSE-PMD – Fekete Ágnes, Lengyel Zsófia, Simon Petronella, Zakar Panna

Serdülő férfi kard csapat

2. DHSE-PMD – Király Bence, Máté Ádám, Máté Benedek, Szabó Balázs

Diákolimpia – Veszprém

 

III. korcsoport leány tőr

3. Simon Petronella – De Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma

5. Fekete Ágnes – De Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája

IV. korcsoport női tőr csapat

2. De Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma – Lengyel Zsófia, Simon Petronella, Zemlényi Regina

V. Korcsoport férfi kard egyéni

1. Urbán Ádám – Debreceni Ady Endre Gimnázium

3. Karácsony Andor – Tóth Árpád Gimnázium