Helyi közélet

2013.07.30. 17:26

Retro a strand, de megújulhat

Debrecen - Ideális esetben, legkorábban két év múlva lubickolhatunk a felújított Nagyerdei Strandon.

Debrecen - Ideális esetben, legkorábban két év múlva lubickolhatunk a felújított Nagyerdei Strandon.

Aki mostanában járt a Nagyerdei Strandon az azt tapasztalhatta, hogy az elmúlt két évtizedben azon kívül, hogy elvégezték a szükséges karbantartási munkákat, szinte semmilyen fejlesztés nem történt. A hangulat meglehetősen retro, olyan mint a fénykorban a 80-as évek végén volt. Ez pedig nemcsak a turistákat, hanem a helyi lakosokat is elriasztja.

Szép remények

Néhány éve tervek készültek - a 10 éve épült Aquaticum Élményfürdő kivételével - az egész, 7,7 hektáros fürdő komplexum felújítására. Egyszerre akarták korszerűsíteni a Termál Hotelt, a fedett termál fürdőt, a gyógyászati részleget és a strandot.

Ehhez nagyjából 1 éve, egy pályázat keretében 4,5 milliárd forint támogatást akartak kérni, de nem nyertek. Azóta a strand kivételével szinte mindenhez találtak más forrást.

Talán uniós pénzből

A Gyógyfürdő Kft. igazgatója most abban bízik, hogy a jövőre kezdődő, 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési forrásokból sikerül gyorsan tőkéhez jutni. Ha ez így lesz, legkorábban 2015-ben nyithat meg az újjáépített Nagyerdei Strand.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában