Tárcarablás a nemzeti ünnepen: napokon belül elfogták a nyíradonyi tettest

Tárcarablás a nemzeti ünnepen: napokon belül elfogták a nyíradonyi tettest
© Fotó: police.hu
Debrecen – A gyanúsított hátulról lefogta áldozatát, majd elvette a pénztárcáját. A debreceni nyomozók befejezték a nyomozást a 20 éves férfival szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást K. Benjáminnal szemben.

A nyomozás adatai szerint október 23-án 12 óra 30 perc körül a debreceni Déri téren a gyanúsított hátulról lefogott egy idős férfit, elvette tőle a pénztárcáját, majd elmenekült. A rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, aki ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-bevetési Osztály Műveleti Alosztályának munkatársai október 27-én Budapesten elfogták a 20 éves férfit. A nyomozók a nyíradonyi lakost előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság október 29-én elrendelt. A férfi beismerő vallomást tett.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottal szemben folytatott eljárást december 13-án befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –