Tárcalopás Hadházon: befejezték a nyomozást

Tárcalopás Hadházon: befejezték a nyomozást
© Fotó: police.hu
Hajdúhadház – A hajdúhadházi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a három helyi nővel szemben.

A nyomozás adatai szerint egy férfi tett bejelentést 2016. május 31-én 15 óra 20 perckor a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon arról, hogy Hajdúhadház, Bocskai téren rakodás közben a pénztárcája kiesett a zsebéből, majd azt ismeretlenek ellopták. A bejelentést követően a járőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek és a beszerzett térfigyelő kamera felvételei alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három hajdúhadházi nőt. A rendőrök megállapították, hogy H. Adrienn, Zs. Csabáné és H. Attiláné felfigyeltek az utcán lévő pénztárcára, amiről tudták, hogy a sértett tulajdonát képezi, ennek ellenére azt onnan felvették, majd a helyszínről távoztak és a tárcában lévő készpénzt egymás között elosztották. A rendőrök a három nőt a városban elfogták és a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a 20, a 38 és a 44 éves helyi lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, mindhárman beismerő vallomást tettek. A rendőrök a pénz egy részét a gyanúsítottaknál történt házkutatás során megtalálták, lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a hajdúhadházi lakosok ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a járási ügyészség részére megküldte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 7 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 4 súlyos, míg 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 13 személyt fogott el, akik közül 11 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, köztük 10 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.